Με τη ματιά του Χρυσοβαλάντη

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Χειροτονία του διακόνου Ελευθέριου Φραδέλου εις Πρεσβύτερον.Αγία Τριάδα Αλαδινού Άνδρος.

Τι πιο ευλογημένο για έναν νέο άνθρωπο να λαμβάνει την κλίση από τον Θέο και να ενδυθεί τον χιτώνα τον φωτεινό της Ιεροσύνης.Ένας φίλος.Ένας αδελφός.Και πλέον ένας από τους πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.
Από την μέρα που φόρεσε το ράσο λες και άλλαξε η μορφή του.Τις Θεός μέγας....ο ποιών θαυμάσια μόνος...εποίησε το θαυμαστό και έφερε έναν ακόμα νέο στην Ιεροσύνη.
Η τελευταία πρίν αυτόν χειροτονία έμαθα πρόσφατα ήταν το 1992 ο Ιερέας π.Γεώργιος Ζαρίκος.Μετά από 26 χρόνια ο Λευτέρης,ο δικός μας Λευτέρης και από σήμερα παπα-Λευτέρης,μας έκανε όλους να αποκτήσουμε δάκρυα συγκίνησης που με το ζόρι μπορούσαμε να κρατήσουμε στα μάτια μας με τον λόγο αλλά και τον πόθο του.
Και ύστερα είναι να μην λες για ευλογία στην οικογένεια του;Συν γυναιξί και τέκνοις 3 ευλογημένα τον αριθμό.Και η πρεσβυτέρα ΑΞΙΑ όπως και ο παπάς,μιας και είναι και αυτή συνοδοιπόρος στην κοινή αυτή απόφαση.Παρασκευή το όνομα της,όπως και του παπα Γιώργη του Ζαρίκου.
Μα δεν θα ξεχνούσα και τον γέροντα μου!Τον πνευματικό μου πατέρα και καθοδιγητή,τον προκάτοχο της ενορίας μας,τον γέροντα Αρχιμανδρίτη Κυπριανό Χειμώνα που μετά από σχεδόν μισό αιώνα διακόνησε από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα χωρίς να κομπιάζει και με ένα ευλογημένο τρόπο μας έφερε πιο κοντά στον Θεό.Τόσο βαρύ είναι το έργο του παπα-Λευτέρη που του εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου καλό και ευλογημένο αγώνα στον ανηφορικό σταυρικό δρόμο που επέλεξε και να προσευχόμαστε για την υγεία αυτού και των οικείων του.
Με αδελφική αγάπη Χριστού και τις ευχές να δώσει και σε μένα ο Θεός την ανάλογη ευλογία εύχομαι ο Πανάγαθος και η Αγία Τριάδα καθώς και η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι πάντα κοντά σου.
Χρυσοβαλάντης Δημήτριος Εμμ.Αχλάδης

















































2 σχόλια: